Et historisk tilbageblik


I 1915, da Thyborøn Havn blev påbegyndt, kom tanken om at bygge et sømandshjem ganske naturligt frem hos fiskerne. Der blev ved flere lejligheder talt om ideen, og der blev nedsat et udvalg, der skulle arbejde videre med planerne om et sømandshjem. Sømandshjemmet blev således rejst på initiativ af Indre Missions Venner, og den 4. juni 1917 blev så dagen hvor Thyborøn Sømandshjem blev indviet. Hotellet har således siden begyndelsen fungeret som det andet hjem for fiskere og andet godtfolk.

I sømandshjemmets første år skete der en del strandinger ved Thyborøn. Når besætningen var reddet i land blev søfolkene gerne indkvarteret på Sømandshjemmet og der lød altid lovord om hjemmets gode mad og pleje. Sømandshjemmet skulle derfor hurtigt vise sig at blive for småt. Man har derfor af flere omgange bygget til. Prisen for en logerende sømand, var dengang 4 kr. pr. uge. Skulle han på fuld kost måtte han slippe for 20 kr. pr. uge.

Sømandshjemmet havde det, de sidste mange år, økonomisk svært. 2008 blev således året, hvor man valgte at sælge hotellet, og dermed overgive stedet til nye kræfter.

Nye ejere og nyt navn blev den første markering af nye tider på det gamle Sømandshjem i Thyborøn. Placering lige ved havnefronten, hvor der er liv og stemning var derfor baggrunden for valg af navn; Seaside Hotel & Ferielejligheder.
I fokus
01-01-2024
BikeWithUs
Vi havde sidste sommer besøg af en masse glade cykelturister fra BikeWithUS. Tak...
Booking
Seaside Hotel  |   Havnegade 20  |   7680  Thyborøn  |   9783 1244  |   info@seasidehotel.dk